Smaller Default Larger

Ortodonci

Ortodoncia e miksuar eshte nje trajtim ortodontik qe aplikohet ne moshat midis 7 dhe 11 vjec, kur femijet i kane te dyja edhe dhembe feminore dhe te rriturish. Kjo moshe eshte shume e rendesishme sepse eshte nje moshe ku ndodh rritja e harqeve dentare dhe percaktohet zhvillimi i duhur per te ardhmen i rrugeve te frymemarrjes dhe sistemit skeletor. Nese marredhenia midis nofulles dhe dhembit eshte jo korrekte, femija mund te shfaqe shenjat e meposhtme:

  • Dhembe te crregullt,
  • Fytyre dhe nofulla te pa balancuara
  • Gerhima
  • Scoliosis
  • Dhimbje koke, Migrene

Trajtimi eshte si me poshte:

  1. Aplikime fikse ose te levizshme
  2. Hapje te Kafshimit
  3. Aparate fikse ne dhembet adulte
  4. Orientim ne seri i dhembeve adulte te mbetur
  5. Perfundim dhe Retension


Zbuloni se si mbajtese e dhembeve mund te permiresojne aparencen tuaj

Perfitimet e te trajtuarit ne kete moshe jane te pakrahasueshme. Femijet nuk e kane problem te vendosin tela dhembesh midis gjate moshes 7 dhe 11 vjec. Ata e kane problem kur mbushin 13! Ky trajtim mberthen rritjen e nofulles dhe e orienton drejt nje zhvillimit te duhur te nofulles, sistemit skeletor dhe rrugeve te hapura te frymemarrjes. Duke filluar ortodonicine ne moshen 13 vjec te gjithe benefitet humbasin!