Smaller Default Larger

Terapi

A jane kanalet ne rrenje te dhimbshme?

bd3689f577Me teknikat e sotme moderne dentare, trajtimi i rrenjeve nga dentistet nuk eshte me nje eksperience e frikshme. Dental Planet ka pervoje me terapine qe konsiston ne trajtimin e rrenjeve. Prishjet e avancuara, frakturat e dhembit apo semundjet e mishrave te dhembeve mund ta vrasin dhembin dhe te shkaktojne simptoma ne kanalet e rrenjeve si psh dhimbje te rrenjeve apo abses te dhembit

Dental Planet perdor materialet dhe teknikat me te fundit, te cilat lejojne, me me pak kohe ne karrige per pacientin, qe rritin suksesin afatgjate dhe ulin ose eleminojne fare bezdisjen e dhembit pas trajtimit.


Nje Apex Finder gjen saktesisht gjatesine e rrenjes duke dhene 98% sukses ne pastrimin dhe mbushjen e duhur te kanaleve te rrenjeve. Dental Planet me pas perdor instrumenta rrotullues NiTi fleksibel te cilat nga me eficentet ne pastrimin dhe modelimin e kanaleve. Dizifektantet me te fundit anti-bakterial ne kanalet e hapura, shoqeruar edhe me nje trajtim dentar me lazer per te vrare te gjitha bakteriet i lejojne trupit nje sherim natyral. 73% e pacienteve te trajtuar me lazer dentar raportojne nje permiresim ne sikletin qe sjell trajtimi i dhembit, ndersa 67% e tyre raportojne permiresim ne mireqenien afatgjate te dhembit. Materiali i mbushjes se rrenjes nxehet dhe derdhet ne kanalet qe te garantoje qe kanalet vulosen hermetikisht. Ne menyre tipike Dental Planet kompleton trajtimin e kanaleve te rrenjeve ne vetem nje seance te rehatshme qe zgjat mesatarisht nje ore.

 

Mbushjet jo-metalike

Kur ju qeshni apo flisni, a ekspozoni nje goje plot me mbushje metalike?


Perzierjet, nese vendosen me teknika ekzakte (izolim i gomuar dhe agjente lidhes moderne ) mundesojne rezultate restauruese pothuajse natyrale persa i perket fortesise dhe pamjes se dhembit. Perzierjet perbehen prej nje plastike te forte e cila lidhet (mikromekanikisht) ne dhemb qe ta mbaje ate si nje trup i vetem. Amalgamet kane disa disavantazhe. Amalgami eshte nje metal qe tkurret dhe bymehet nga nxehtesia, i ftohti dhe kafshimi. Si pasoje, me cdo vakt dhembi juaj dobesohet dhe me kalimin e kohes, ne veresi te madhesise se mbushjes, dhembi behet i ekspozuar ndaj frakturave. Amalgami gjithashtu permban merkur i cili eshte nje element shume toksik. Literatura eshte teper e paqarte persa i perket sasise se merkurit te leshuar nga amalgami dhe efekteve afatgjate ne tere trupin.

1e265a0f62573f112077